NIEUWSFLITSEN VAN TEXELSE KOST

2019

Voorjaarsmarkt

Wanneer: 20 april 2019
Tijd: van 12.00 -16.00 uur
Locatie: De Scholleboe, Westerweg 16, Den Burg 

**********************

2018

ALV in het najaar wordt deze keer gehouden op vrijdag 2 november. We beginnen om 19.30u in de Thijsseschool te Den Burg. Na de pauze volgens inmiddels goed gebruik weer een 'ontspannen' activiteit.

********

De sappers op 8 oktober om 12.00u. in de boomgaard bij Jaap Dros aan de Hallerweg is vol!
Je bent wel van harte welkom om langs te komen en de hele happening bij te wonen. Want dát beloofd het te worden met uiteraard echte Texelse Kost gezelligheid. Als je meer dan 200 kg. fruit hebt om te persen.... stuur dan een mail, dan wordt jouw fruit apart gehouden.

 ********

 

Op zaterdag 29 september j.l. was er weer 'Open middag'
's morgens tussen 9.30-10.30 uur konden de kratten opgehaald worden met de bestelde producten.
's middags tussen 13.00-16.00 uur hadden we Openhuis, dit is altijd een heel gezellig moment, de deuren van Texelse Kost werden geopend voor leden en niet leden, er waren heerlijke dingen zijn om te proeven, alle manden en kisten stonden vol staan met prachtige verse waren en de jamkast was flink gevuld!

's avonds werd het tweede pottluck / oogstfeestdiner voor leden van Texelse Kost gehouden. Er werd gekookt met verse producten van Texelse Kost, het was een uitgebreid buffet, met soep en Texelse tapas, heerlijk groenten curry met diverse side dishes, zoete en hartige nagerechten en ter afsluiting op Texel gebrande koffie of heerlijke kruiden thee. 

                            *********Samenwerking  met Tafeltje Dekje

 TexelfondsPodiumOp vrijdag 9 februari j.l. organiseerde het TexelfondsPodium de thema-avond 'Texel Spreekt'. De uitgenodigde sprekers mochten een Texels goed doel benoemen voor een donatie van € 100,-. Ineke Hin koos voor Texelse Kost!

2017

De sappers op 16 oktober in de boomgaard bij Jaap Dros aan de Hallerweg is vol!
Je bent wel van harte welkom om langs te komen en de hele happening bij te wonen. Want dát beloofd het te worden met uiteraard echte Texelse Kost gezelligheid. Tot maandag!

Oproep
Leden gezocht die willen helpen in de verschillende werkgroepen!

We zijn steeds beter vindbaar
Nu ook op de site van voedsel anders 
En op de site van Texel geeft energie

             **********

 

Zomermarkten 2017: 
Er zijn deze zomer weer volop markten te bezoeken waar Texelse Kost onderdeel van zal zijn.
Zie alle markten op de Agenda!
             ***********

Pre-Sail 2017
Texelse Kost gaat het ontbijt samenstellen etc. voor gasten van pre-sail 2017!!!
De opdracht was een nautische en lokaal ontbijt in high-tea style.
Dat is goed gelukt.
Voor deze opdracht hebben we de samenwerking gezocht met een cateraar die zich onlangs lid heeft gemaakt van Texelse Kost, Wessel Holleman uit De Waal. Hij heeft vroeger heel veel catering verzorgd voor bijvoorbeeld filmsets o.a. bij soof! 
Bij het ontbijt wordt o.a. gebruik gemaakt van 
de wieringerbonen van Jan Lap, de gerookte ganzenborst van Eric Mus, de cranberry's van de familie Kuip, schapenkaas van De Waddel, zuivel van Novalis en aardbeien van Frans Boersen. Al deze heerlijke lokale producten zijn uiteraard verkrijgbaar bij Texelse Kost. Alles wordt zelf gemaakt ook het brood!  Een deel van het brood zal in een mooie zeemansknoop gepresenteerd worden met zeewier!. Omdat het nu het seizoen is van vlierbloesem en rabarber worden er rabarbertaartjes en vlierbloesemlimonade erbij geserveerd.
We vinden het een hele eer, er komen ongeveer 30 genodigden en het ontbijt wordt geserveerd in het havenhotel van Oudeschild.

       *****************

Notulen van de ALV 31 maart 2017

De notulen zijn op te vragen door leden via info@texelsekost.nl.Oud nieuws....

Voorjaarsmarkt 
Datum: zaterdag 22 april 2017
Tijd: 12.00 - 16.00 uur
Locatie: De Scholleboe, Westerweg 16, Den Burg

U bent van harte welkom op onze voorjaarsmarkt. 

Wat kunt u verwachten?

  • Diverse zaden en stekjes. U mag zelf zaden en stekjes verkopen, de opbrengst is dan voor uzelf. Het kan ook via Texelse Kost, dan houden wij een klein percentage van de verkoopprijs.
  • Diverse spullen voor de (moes)tuin.
  • Prachtige kookboeken voor een prikkie.
  • Heerlijke soep van de Texelse soepketel.
  • Een Kombucha-proeverij.
  • Een brood-proeverij. De Bonte Belevenis zal voor Texelse kost een drietal soorten brood gaan verkopen via de webwinkel. Vandaag mogen we proeven en onze voorkeur aangeven. 
  • SchapenDIY-pakketjes om zelf schaapjes te knutselen, Texels Bubbelbad, Texelse koekpakketjes, en nog veel meer.


Diefstal bij de kraam

28 februari 2017
Een verdrietige mededeling: afgelopen zondag en maandag is er in totaal aan ongeveer €120,- aan jam, eieren, kaas, aardappels, zuivel, uien en appels meegenomen uit de kraam, zonder dat hiervoor is betaald. Voor Texelse Kost is dit een flinke tegenslag. We werken met vrijwilligers en met de winst over de producten bekostigen we onder meer de huur, elektra, website en het verpakkingsmateriaal. Geld overmaken in plaats van in het daarvoor bestemde kistje doen, is een optie, maar hier is tot op heden nog geen gebruik van gemaakt. Het bestuur is inmiddels wel verblijd met twee donaties, waardoor de kosten zijn gedekt. Dat maakt ons een beetje verlegen, maar ook erg dankbaar! Als iemand iets heeft gezien of gehoord van of over de diefstal, dan hoort het bestuur dit graag. Mocht de dader spijt krijgen, dan kan hij of zij het geld overmaken naar rekeningnummer NL75TRIO0198499876, t.a.v. Texelse Kost BA. 

Wat een boel (media)aandacht voor Texelse Kost! :Klik hier voor de link naar de video van het Noord Hollands Dagblad. gepubliceerd op: 1 maart 2017 

Naar aanleiding van de verdrietige gebeurtenissen zijn we verblijd met veel lieve, positieve reacties en zelfs enkele donaties, waarvoor we heel dankbaar zijn. Later komen we hier nog op terug!